klick

Ainukan tuunaus -vaihdossa posti toi minulle ihanan lähetyksen kaimaltani Aino S:ltä. Paketissa oli paitsi sieniä, myös ihana retkihuopa ja valmis sienipiirakka.
 

Klick

 


Sienilajitelma oli laaja, kuten kuvista voi nähdä. Mukana oli muun muassa herkkusieniä ja voitatteja. ja olipa joukkoon eksynyt muutama kärpässienikin. Kauniita ovat nuo punavalkolakkiset sienet, mutta ei niistä sentään piirakkaa tohdi tehdä. Pieni virkkaamalla tehty sienikori on ihan huippuhieno taidonnäyte.

Oman lähetykseni sai Äiti suuresta maailmasta.
 


klick

Lähetin hänelle korillisen sieniä. Sienikorin tein paperinauhoista punomalla. Liimauksen kuivuttua väritin korin akryyliväreillä, jonka jälkeen vielä lakkasin korin.

Korissa oli lajitelma käyttösieniä, kuten tatteja, kantarelleja ja ukonsieniä (tai herkkusieniä). Pienenä extrana tein sieniveitsen. Sienet on tehty pääasiassa askartelusavesta, paitsi kolme tattia, joiden pohjana käytin vanhoja sieniaihioita. Tattien lakki on tehty siten, että pinta on maalattu liimalla ja pyöritelty sitten kanelissa. Kantarelleissa on käytetty kanelin sijasta maissijauhoa, jota on myyös tattien pillikepinalla. Ukonsienissä on käytetty kanelisuolaseosta.

Kiitos kivasta vaihdosta ja mukanolosta kaikille tuunaajille!

 

Klick