P1080765-normal.jpg

 

Tilda Lotta Emilia palaili koulusta. Hän hypisteli muutamaa kolikkoa taskussaan ja katseli näyteikkunoita, kun hän äkkiä nuolaisi huuliaan. Ai jai, mitä tötteröitä. Tuollaisen hän haluaisi. Tilda ei aikaillut, vaan kiskaisi konditorian oven auki, marssi tiskille ja sanoi: Yksi iso tötterö tuota vaniljan ja mansikanmakuista, kiitos! Myyjätär katsoi Tildaa ja sanoi, se maksaisi sitten yksi ja viisikymmentä. Tilda hypisteli kolikoitaan ja laski kielli poskessa, yksi, kaksi, kolme .... 45. Hänellä ei ollut kuin yksi ja neljäkymmentäviisi. Silmät sammuivat ja huulet menivät törrölleen.

-Paljonko sinulla on? Myyjätär kysyi. Yksi ja neljäkymmentäviisi, Kuiskasi Tilda.

- No hyvä, saat sen siihen hintaan.

- OI, kiitos, kiitos killtti neiti. Sanoi Tilda ja poistui onnellisena myymälästä iso tötterö ihanaa vaniljakermajäätelöä mansikkahillolla täydennettynä.

----

Jäätelötötterö on tehty muovisesta pelinappulasta (?), joka on maalattu akryyliväreillä. Jäätelöpallo on tehty helmestä, joka on liimattu paikalleen ja pinnoitettu erilaisilla höysteillä, muun muassa vaniljasokerilla, suolalla, kimalteilla. Oikea strösselitötterö siis. Vohveliosa on laamattu akryyliväreillä ja pintaan hieman murustelu kahvipapua.