Hiljaa hyvä tulee, ajatellen aivan kaunis. Elä sinä mies reuhdo liikaa. Toppuutteli Hemminki eräänä päivänä uutta apumiestään. Ei tässä sentään niin kamala kiire ole, Vaikka kyllähän ne neidit kuulema jo kovasti kaipailevat koti-Suomeen. Jaa, jaa! Alkaa tämä jo aika asuttavalta näyttää. Hienon lattian olet tehnyt. Kyllä tässä vaikka tanssiksi pistäisi. Hemminki katseli olohuonetta haukan katseellaan jymistellen, kuinka peruslaudoitus kestää. Tuon laipion vielä kun laitamme ja keittiön savuhormin, niin luulen, että saa velipoika kirjoittaa sisarilleen hyviä uutisia. Mutta nyt, eikös pistetä vähän murua rinnan alle. Kyllä työmies on pienen lepotauon ansainnut.

2148294.jpg 2148286.jpg  2148288.jpg

2148291.jpg 2148293.jpg

Kuva 1: Keittiön tapetointi  Kuva 2: Olohuoneen tapetit. Keittiön ja olohuoneen lattia on päällystetty Kettuemolta saamallani eurominin puulattiapaperilla ja lakattu sen jälkeen.

Kuvat 3 ja 4: Toisen kerroksen kirjasto/työhuone. Takaseinä on päällystetty gobeliinikankaalla. Kaksi muuta seinää on tapetoitu omatekoisella tapetilla. Maalasin akryyliväreillä  keittiössä käyttämääni keltaista tapettia ruskeaksi. Hieman elävä pinta saatu aikaan "pyörittävin ja huiskivin siveltimen vedoin". Kirjahylly tehty pahvikotelosta, apuna haitariksi taiteltua pahvia, teippiä ja lastunauhaa. Maalattu akryylivärein.

Kuva 5. Hemminki Ala-Kattelus koettelee olohuoneen lattian kestävyyttä. Lattia on tehty vesivärilehtiön takapahvista, joka on maalattu akryyliväreillä suorin siveltimen vedoin.