Ainukan joulutuunauksessa parinani oli tällä kertaa Anneve, joka lähetti minulle nämä ihanuudet. En voi kuin ihmetellä, miten kukaan pystyy saamaan aikaan ilmeikkyyttä minikoossa oleviin tonttu-ukkoihin tai rakentamaan nukkekodin piparkakkutalon, kun normaalikokoisessakin piparkakkutalossa on tekeminen. Pienet piparminttukepit ovat ihanat, uskaltaisikohan niitä maistaa, ovat niin aidon näköiset ja omenat, kyllä Kotokalliolla ja Runolassa nyt on jouluilo ylimmillään,

Kiitos Anneve! Nämä ovat niin ihkuja.

EDIT: Nyt, kun Anneve näyttäisi saaneen pakettinsa uskallan laittaa tähän kuvaa omista tekemisistänikin.

Ensiksi aloin leipomaan. Tein joulutorttuja, pullapitkon ja marjapiirakan.  Tein nämä Kapel-muovailusavesta, annoin kuivua ja lakkasin, ja väritin tusseilla ja promarkereilla. Joulutähtdet pyörittelin vielä tomusokeriissa. Piirakassa "marjoina" on punaista silkkipaperisilppua, joka on lakattu. Kahvikupit on myös muotoiltu muovailusavesta ja koristettu serveteistä leikatuilla kuvioilla lakkaamalla. Nuo vaaleanpunaiset palloset oli tarkoitus olla omenoita, mutta niistä ei oikein tullut omenan näköisiä (toisin kuin ne, jotka Anneve lähetti minulle), joten pyörittelin niitä tomusokerissa ja niistä voi ajatella, mitä mielii, olkoon karamelleja tai leivonnaisia. Kulho on tehty samalla tekniikalla kuin kupit.

 

Leivonnaiset ja kupit pakkasin näihin kahteen koristeltuun tulitikkurasiaan.

Sain Annevelta kauniin jouluseppelen ja kas - minäkin tein hänelle kranssin. Kranssin pohja on muovailtu edellä mainitusta savesta, kiedottu sifonkia tai mitä lie lurexia ja nauhoja ympärille ja kiinnitetty muutama paperikukkakin.

Ja sitten tein vielä joulukukan. Kukkaruukku edelleen Kapel-savesta. Kukka tehty uusiokäyttöön otetuista kynttilämanseteista. En tiedä, mikä kukka tämä on, jokin eksoottinen lajike varmaankin, ehkä Tossunpohjan professori tietäisi, vaan sen minä huomasin tätä tehdessäni, että viherpeukaloa alkoi hieman kutista. Jossain vaiheessa täytyy varmaan tehdä lisää istuksia. Idea jouluhyasintista Kotokallioon ja Runolaan jo muhii mielessä.

-----

Oikein hyvää ja antoisaa vuoden jatkoa ja tervetuloa uusiin tuunauksiin taas ensi vuonna - mahdollisuuksien puitteissa.